VOETREFLEX

 

Bij voetreflex bewerk ik op de voeten verschillende zones. Deze reflexzones zijn verbonden met specifieke delen van het lichaam.

Via deze reflexpunten of -zones oefenen we invloed uit op het orgaan of het stelsel waar dit mee correspondeert. Hiermee kunnen de  overeenkomstige organen en weefsels gestimuleerd of verzacht worden waardoor er terug een evenwicht ontstaat en het lichaam zichzelf herstelt.

 

Een belangrijk stelsel dat in gang gezet wordt bij voetreflex is het parasympatisch zenuwstelsel. Dit stelt het lichaam in staat om zich te ontspannen, te herstellen  en terug op krachten te komen. Door dit mechanisme te stimuleren komen ook de emoties en het denken tot rust.  

Zo ben je in staat om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren.

 

Bij een voetreflex komen ook verschillende hormonen vrij.

In eerste instantie is er endorfine. De kenmerken van endorfine is zowel pijnstillend als boosters voor het welbevinden.

Daarnaast is er oxytocine. Bij een voetreflex komen er een aanzienlijke hoeveelheid oxytocine vrij in het lichaam. Deze hebben een gunstige werking op het welbevinden. Ze verminderen ook het stressniveau en zorgen ervoor dat we ons minder angstig voelen.

 

Tijdens de voetreflex werk ik ook steeds energetisch. Het is logisch dat er energie vrij komt tijdens de voetreflex deze energie kan zowel positief als negatief zijn. Het is pas als de energie terug in balans is dat het effect van een voetreflex het grootst is. 

 

Ik hoop je alvast eens te mogen verwelkomen in de praktijk zodat ook jij de waarde van een voetreflex kan ervaren.

Contacteer me om een afspraak te maken.

 

Tot binnenkort.

Nathalie